قیمت واکسن آنفلوانزا اعلام شد

تزریق رایگان واکسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر!

دکتر حیدر محمدی در خصوص نحوه توزیع واکسن آنفلوانزا به خبرنگار بهداشت نیوز گفت: برنامه این است که اواخر شهریور 2 و نیم میلیون واکسن آنفلوانزا از طریق معاونت بهداشت در اختیار مراکز بهداشت شهری و روستایی قرار گیرد و آن ها با ثبت کد ملی، تزریق آن را در خانه های بهداشت انجام می دهند.

وی افزود: اولویت در مرحله اول برای تزریق واکسن آنفلوانزا با سالمندان، زنان باردار، بیماری های زمینه ای، سرطانی، قلبی و عروقی، دیابتی، بچه های زیر 6 سال، کادر بهداشت و درمان و زندان ها است.


سهمیه دوم واکسن آنفلوانزا برای چه گروهی است؟

او خاطرنشان کرد: پس از گروه های مذکور، سهمیه بعدی را در اوایل مهر در اختیار داروخانه ها قرار خواهیم داد که برای سالمندان بالای 65 سال است و یک جمعیت چند میلیونی را شامل می شود (به جز آن سمهیمه 50 هزار تایی که معاونت بهداشت به خانه های بهداشت می دهد). پس از سالمندان بالای 65 سال، در فاز سوم هم  عرضه واکسن در داروخانه ها برای سایر گروه های در معرض خطر و دارای نقص ایمنی است.


افراد عادی می توانند واکسن آنفلوانزا دریافت کنند؟

محمدی گفت: تعدادی زیادی واکسن برای گروه های پر خطر فراهم کرده ایم و در اختیار داروخانه ها قرار خواهیم داد، اما چون امکان دارد مانند هر سال برخی از گروه های در معرض خطر به هر دلیلی واکسن را تزریق نکنند و تعدادی واکسن باقی بماند، در بازه های زمانی مختلف توزیع واکسن در داروخانه ها را برای سایر افراد جامعه خواهیم داشت.


قیمت واکسن آنفلوانزا در فازهای مختلف

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه آن تعداد 2 و میلیون واکسن که از طریق خانه های بهداشت برای گروه های خاص تزریق می شود رایگان است، اظهار داشت: سهمیه ای که در مرحله دوم در داروخانه ها برای افراد بالای 65 سال توزیع می شود، قیمتش حدود 45 هزار تومان است. پس از این گروه، اگر سهمیه دیگری را بخواهیم بگذاریم، قیمت واکسن برای آن ها حدود 200 هزار تومان خواهد بود.

وی اضافه کرد: دادن پول بیعانه به داروخانه ها برای نگهداشتن واکسن آنفلوانزا، هم برای مردم، هم برای داروخانه ها تخلف است و در صورت مشاهده و گزارش چنین مواردی برخورد خواهد شد.


قیمت داروهای کرونا را بدانید!

او توضیحاتی هم در خصوص قیمت داروهای کرونا ارائه داد: داروی اکتمرا خارجی است و قیمت آن 1 میلیون و 800 هزار تومان می باشد و فقط در داروخانه های بیمارستانی توزیع می شود. رمدسیور وارداتی است و قیمت آن 1 میلیون و 100 هزار تومان تا 1 میلیون و 300 هزار تومان است و بسته به برند آن متفاوت است.

دکتر حیدر محمدی با بیان اینکه داروی رمدسیور داخلی 600 هزار تومان است، به بهداشت نیوز گفت: داروی فاویپراویر قیمت قبلی اش 19 هزار تومان بوده است و الان 18 هزار و 500 تومان شده و درمرحله بعدی اگر به تولید انبوه برسد زیر ده هزار خواهد بود.



گفتگو: مشکات سخاوتی

پلاسمای خون چطور جان بیمارکرونایی را نجات می‌دهد؟


«چند ماه قبل، خانم جوانی را که هفته های آخربارداری اش بود و جنین دوقلو داشت با کووید مثبت، درگیری ریه و حال بد در بیمارستان بستری کردیم. پایین بودن اکسیژن خون، اوضاع  بیمار را آنقدر بحرانی کرده بود که پزشکان معالج امید زیادی به زنده ماندنش نداشتند و تلاش یکی دو روزه آنها برای بهبودی او بی فایده بود. قرار شد دوقلوهای  زن جوان را با عمل سزارین به دنیا بیاوریم، چون ممکن بود بچه ها به دلیل ابتلای مادر به کرونا و پایین بودن اکسیژن خون از بین بروند و خواستیم لااقل جان بچه ها را نجات دهیم. در دقایق پر اضطرابی که هر لحظه ممکن بود زن جوان از دنیا برود، قبل از عمل سزارین،  تصمیم گرفتیم به مادر در دو نوبت پلاسمای اهدایی یکی از بهبود یافتگان را تزریق کنیم. چند ساعت بعد از تزریق اولین نوبت، حال زن جوان به طرز باور نکردنی رو به بهبودی رفت. نوبت دوم را یک روز بعد تزریق کردیم. همه چیز شبیه یک معجزه پزشکی بود. اکسیژن خون بالا آمد، عمل زایمان انجام شد. حال مادر هر روز بهتر می شد و او  و دوقلوهایش بعد از یک هفته با حال خوب از بیمارستان مرخص شدند. این معجزه را یک بهبود یافته از کرونا رقم زد که پلاسمای خونش را اهدا کرده بود که اگر اهدا کنننده‌ای نبود، پلاسما و معجزه پزشکی هم پیش نمی آمد و دو نوزاد، بی مادر بودند و یک خانواده سیاهپوش از دست رفتن یک عزیز».

 
ادامه مطلب ...