در تأثیر آبدوغ خیار بر لاغری، خیار نقشی اساسی بر عهده دارد؛ بهصورتیکه این صیفی در بسیاری از رژیمهای غذایی لاغری نیز جایگاه ویژهای برای خود پیدا کرده است؛ حتی با وجود دیرهضم بودنش.
طرز تهیه آبدوغ خیار بسیار آسان است، اما شما، بسته به ذائقهتان، میتوانید تغییرات زیادی در آن به وجود آورید؛ اینکه شما آبدوغ خیار را ترش بپسندید یا نه و همینطور دوست داشته باشید از چهچیزهایی در آن استفاده کنید، کاملاً به خودتان بستگی دارد. ما دستورتهیهی پیشنهادیمان را برای شما توضیح میدهیم و تغییر آن را به ذائقه و سلیقهی خودتان میسپاریم.
طرز تهیه آبدوغ خیار
۱. خیار را بهصورت نگینی خرد کنید (درست مانند سالادشیرازی).
۲. سبزیها را خرد کنید.
۳. کشمش را برای دو دقیقه در آب بخیسانید.
۴. ماست چکیده و خامه را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
۵. خیار و سبزی و کشمش و مغز گردو و پسته را بههمراه سیر و نمک و فلفل و یخ را به ماست اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید.
۶. سبزی خشک را خوب بسابید و به مواد اضافه کنید.
۷. آبدوغ خیار شما آماده است. میتوانید نان خشک را در آن خرد کنید و بگذارید کمی خیس بخورد.
۸. برای تزئین آن میتوانید از برگهای ریحان و نعناع و دیگر سبزیها و البته گلمحمدی خشک استفاده کنید.
۹. استفاده از گلمحمدی طعم بسیار دلچسبی شما خواهد داد.
سبزیهای مخصوص آبدوغ خیار چیست؟
معمولاً سبزیهای متنوعی را میتوان برای آبدوغ استفاده کرد و مردمان هر منطقه هم سلیقه و ذائقهی خودشان را دارند. بهصورت معمول میتوان در دوغ از این سبزیها استفاده کرد:
*مرزه
*ریحان
*نعناع
*ساقهی ترد موسیر
*موسیر
*سیر
*شوید
*پیازچه
*ترخون
رازهایی که باید دربارهی آبدوغ خیار بدانید
*یادتان باشد که اگر بهجای ماست چکیده از ماستهای چرب استفاده میکنید، میتوانید خامه را به آن اضافه نکنید.
*اگر دوست دارید آبدوغ خیارتان ترش باشد میتوانید از خامه استفاده نکنید و بهجای آب، با هر نسبتی که دوست داشتید، از دوغ استفاده کنید.
*
فوق تخصص کلیه در تهران گفت اگر نگران فشارخونتان هستید، حتماً در استفاده از نمک دقت کنید. خود ماست یا دوغ مقداری نمک دارد.
*یادتان باشد که حتماً از نان خشک برای آبدوغ استفاده کنید؛ نان سنگک و تافتون و لواش و بربری، بسته به ذائقهتان، فرقی نمیکند؛ فقط باید خشک باشد. بهتر است از نان لواش استفاده نکنید؛ چون خیلیزود له میشود.
*میتوانید قبل از اضافهکردن نان خشک اندکی صبر کنید و اجازه دهید که خوب جا بیفتد.
*بسیاری از افراد در کنار این غذا پیاز هم مصرف میکنند.
*میتوانید از آبدوغ خیار بهعنوان دسر هم استفاده کنید؛ فقط کافی است که به آن آب یا دوغ اضافه نکنید.
*تهیه آبدوغ خیار چیزی نزدیک به ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد.
*بهتر است از سبزیجات تازه استفاده کنید، اما اگر در دسترستان نبود، از سبزی خشک استفاده کنید.
*اگر میخواهید در آبدوغ خیار از دوغ استفاده کنید، حتماً دوغ بدون گاز باشد.
*در شهرهای مختلف چیزهای مختلفی به آبدوغ خیار اضافه میکنند؛ از سیب گلاب گرفته تا پیازچه و برگ آلو خشک… میتوانید اینها را هم امتحان کنید.